Skip to content

Video: Teater Tofta – Bunden (2016)

The trailer for a theatre play by Teater Tofta outside Göteborg in Sweden, that I advised for a rope scene. The name and the theme of the play is to be tied, in relationship, in love, and in ropes.

av Göran Parkrud 
i regi av Kristina Nilsson

Stefan och Helena firar tio år som gifta, och bjuder efter mycket om och men in till en sommarfest i Magasinet på Tofta Herrgård, där de också firade sin bröllopsdag. Ett brokigt sällskap samlas för att fira deras kärlek, men kanske blir det inte den fest de förväntat sig.

Vilket pris måste man betala för att få vara med någon? I nära relationer infinner sig ganska ofta ett slags ägande där rädsla, konventioner och normer styr våra aktioner. Det gör oss ofria. Motsatsen till rädsla är kärlek – och kärleken är alltid fri. Så frågan är, hur ska vi egentligen leva tillsammans?

Med allvar, lekfullhet och humor, tar sig Teater Tofta an frågor om liv och död, kärlek och sexualitet, närhet och avstånd. En pjäs om att känna sig bunden till något, eller någon.