Skip to content

Välkommen!

Andy Buru är medicinsk massageterapeut och lärare i den japanska repkonsten kinbaku/shibari. För närvarande pluggar jag teater och dramatik utanför Norrköping varför inga kurser finns planerade tillsvidare.

round
Andy Buru

Söker du långsamhet och trygghet för att möta dig själv och andra?

Jag arbetar med att skapa magiska rum där alla människor får plats att vila, läka och växa. Mina verktyg, synsätt och erfarenheter kommer ifrån neurosemantiskt grupputveckling, medicinsk massageterapi och japansk repkonst.


Jag arbetar både med grupper och individer, och älskar att världen får vara komplicerad vilket gör varje möte helt unikt. Tiden i Japan har präglat mig med sinnesnärvaro, inlevelse och vördnad för den glimt av zen som finns att finna i varje stund – och den delar jag gärna med dig under en session, kurs eller över en kopp te.

Mina kunskaper

Japansk repkonst

Konsten att binda och att bli bunden har länge varit mitt favoritverktyg för att lära andra och uttrycka mig själv. Det talar till mig på så många nivåer: som en filosofisk fråga om skönhet och frihet (eller om vi lever ett förutbestämt liv i fångenskap). Som en fysisk, emotionell och mental dialog mellan människor, och en djupt spirituell upplevelse. Som en intressant visuell konstform sprungen ur en modern deltagarkultur med ett långt historiskt arv. Att binda människor med rep är fysiskt och konkret, varför det är en utmärkt ingång till mer emotionella och abstrakta frågor.

Makt och hängivelse

Att med samtycke förvalta och överlämna makt har varit fokus för mitt utforskande under det senaste årtiondet. Att med ansvar använda makt och släppa taget in i hängivelse är en färdighet som kan läras ut och tränas. I dagens samhälle finns en obalans som värderar makt högre än hängivelse. Resultatet blir konflikter och utmattning i en icke-samtyckt maktkamp. Att med samtycke släppa taget in i hängivelse är vilsamt medan att hålla makten är stärkande. Tillsammans skapar de olika positionerna ett intimt samspel mellan två eller flera människor. Vi har alla vårt eget föränderliga förhållningssätt till makt och hängivelse. Det är min övertygelse att tillåtande rum och trygga personliga upplevelser är grunden för att utforska allt ifrån fysiska sensationer som rep, smärta och njutning, till emotionella sensationer som sårbarhet, tillit, stolthet och skam.

Lekfullhetens väg

Jag använder lekfullhet som ett verktyg att närma mig ämnen utanför vår komfortzon. Det kan vara ifrågasättande av negativa självuppfattningar, arketyper kring makt och hängivelse, eller utforskande av våra primitiva instinkter. Att ha ett lekfullt förhållningssätt till ett allvarligt ämne jämte sig själv och andra gör det tryggare att utforska eftersom lek inte strävar efter att förändra eller förinta olikheter. Praktiken att leka sker på en djupare nivå där inga olikheter gör oss olika. Prova på och låtsas att vara någon eller något annat för en liten stund och du får smaka en upplevelse som kan förändra ditt liv i stort.

Kroppsmedvetenhet och anatomi

Medvetenhet om vår kropp och hur den interagerar med rummet omkring oss är en nyckel till att känna oss själva, eftersom den ger direkt återkoppling om vårt fysiska och emotionella tillstånd. Vi upplever fjärilar i magen, stress som bygger spänningar, värmen från andra människor och smärta som uppmärksammar oss på fara. Att lyssna på dessa sensationer gör oss närvarande här och nu. I kontakt med andra skapar de ett ordlöst språk som förmedlar våra känslor och intentioner. Kroppsmedvetenhet är en intuitiv kunskap som vi tränar genom att interagera med andra och oss själva. Anatomin är skolbokskunskapen om hur kroppen fungerar. Jag lär ut dem tillsammans eftersom de stärker varandra genom att låta oss både veta och uppleva.

Andra om Andy

Today I met the pain
Raw, strong and fierce
And suffering had to leave
Through the magic of letting go

Today I met with shame
Through humiliation and enjoyment
It welcomed and already had to leave
Was in a hurry to visit other’s homes

Today I met with my shadow
And it was not so scary
One step closer to freedom
Shadow has been diffused by light

Today I saw a dragon
Spitting flames in the evening sky
Stretching wings stretched out over the sea
Witnessed only by few boats

Chorus:
This is Freedom
This is Life
Hand in hand with sadness, anger and joy
Hand in hand with pain and with blaze of pleasure
This is Freedom
This is Life
All feelings are OK
All feelings is lifeEva Arm

Andy är en grym workshopledare. Han förmår att skapa en trygg grupp och samtidigt skapa utmanande situationer. Jag har lärt mig massor om rep och att binda och bli bunden. Steg två är verkligen en fördjupning, framför allt i känsla, men också i tekniker.Göran

Repsessionerna med Andy har överträffat alla mina föreställningar och eventuella förväntningar. Hade till för några månader sedan aldrig trott att jag skulle pröva på detta med att låta mig bindas. Det låg långt utanför min personliga comfort zone. Tanken väckte klaustrofobiska känslor. Usch för att känna mig bunden, begränsad, styrd, och det av en man dessutom!! Det där är tillstånd och känslor jag gjort allt för att undvika under hela mitt vuxna liv. (Och jag har varit med ett tag nu.)

Jag upptäckte helt nya rum i mig själv. Att fysiskt bli bunden väckte, så småningom, känslor av trygghet och frihet. Tvärtemot vad jag hade tänkt och föreställt mig. Repen ger mig frihet att vila. Vila från prestation och krav på motpresterande. Jag släpper alla mina och andras föreställningar om vem jag är. Mitt invanda (nedärvda) mönster av djup anpassning och ständig vilja att serva och pleasa för att behålla kontroll och självtillfredställelse föll bort. Tack vare Andys stadiga, trygga närvaro och ledning. Och tack vare hans och repens konkreta hållande.

Jag kom i kontakt med min djupa sårbarhet och gick in i traumarum jag tidigare blockerat. Andy har gjort det möjligt för mig att vila tillsammans med en man, fysiskt mentalt och energetiskt på ett plan jag aldrig tidigare förmått. Sessionerna har löst upp känslomässiga, mentala och fysiska blockeringar. Och öppnat upp för djupare förståelse och självinsikt. Är överväldigad och överraskad långt bortom min föreställningsförmåga. Och djupt tacksam.Lena Månstråle

Being bound by Andy was an extraordinary experience. His calm and focussed presence very quickly put me at total ease and I could fully relax into the experience. Within minutes my mind went into “thoughtless mode” and what followed was a journey of bodily sensations, underscored by the tantric pleasure-response that my body readily drops into when I feel safe. The way Andy seemingly intuitively knew how to touch me and move me with his hands, the ropes and his breath was wonderful. It was such a precious gift to be able to experience this level of bliss from a virtual stranger without the expectation of having to provide anything in return apart from my participation. Andy is a true magician of kinbaku and conscious touch!Annelie

Lite svårt att placera helgen… Å ena sidan intensivt, djupt, utmanande, nytt. Men samtidigt väldigt enkelt, okomplicerat, inget märkvärdigt alls. Som i att det kändes så intuitivt rätt och enkelt, som man gjort det hela livet. Som ett kroppsminne nästan…

Och det där tangerar väl den där filmiska drömmen jag hade – som i att i en parallell tidsloop har jag redan levt det här livet hela tiden.Martina

Andy är tydlig, bjuder på dig själv, skapar trygghet, kunnig både kring kropp och rep, pedagogisk, trevlig, kreativ, personlig, engagerad och genuin.
Marcel

Jag har provat många olika healing- och behandlingsmetoder de senaste åren och måste säga att min repterapisession med Andy har varit ett av de bästa sätten för mig att förlösa undertryckta känslor och släppa energiblockeringar och fysiska låsningar i min kropp. Känslan av att vara fullständigt trygg och lämna över kontrollen till någon annan som känner av min kropps alla signaler som Andy gör är svår att beskriva, den måste upplevas, men är otroligt befriande. Efter min repsession kände jag mig så lugn, glad och lycklig.
Susanne

Tack alla att jag fick dela den dagen med er. En intensiv upplevelse – men efter en natts vila känner jag mig lugn och tillfreds. Aldrig trodde jag att rep kunde ha en så förlösande effekt på så mycket.
Maria

Tack för en fantastisk eftermiddag! Jag och en av de andra gruppdeltagarna försökte analysera upplevelsen efteråt men det blev mest att vi satt som två fånar och flinade ikapp.
Jocke

Jag rekommenderar Andys repterapi varmt! Det var en fantastisk upplevelse för mig. Jag är ofta väldigt aktiv och initiativtagande – i intima möten, i jobbet,i det mesta jag gör – och kan ha svårt att slappna av, ta emot, be om hjälp. Att lämna över min kropp i repen och i Andys trygga skickliga famn hjälpte mig släppa mycket inre anspänning. Jag grät, skrattade och upplevde orgasmiska energivågor genom kroppen. Det var härligt att inte kunna röra mig, att inte kunna göra något och bara vila i fullständig tillit till situationen. Delar av upplevelsen som kunde ha varit obekväma om jag försökt ha kontroll – som att andningen styrdes och begränsades av repen, att bli hållen i utlämnande positioner och liknande – blev i stället njutningsfullt och energigivande när jag lämnade över mig till det. Jag har hittat en ny förälskelse i Kinbaku, och Andy är enormt skicklig, varm och sensitiv!Sandra

Jag sökte upp Andy pga att jag var nyfiken och ville testa något nytt. Hans sätt att möta en och “hålla space” är otroligt bra. Man känner sig trygg och säker i hans sällskap. Så är ni nyfikna som jag var så tveka inte utan kontakta Andy och boka en tid. Man lever ju bara en gång.
Sofia

This summer I had been lucky to see the shibari workshop performed by Andy Buru. I love shibari as an art form and as a tool for opening true desires. However, I’ve always felt that it was too technical and difficult to perform. Coming from the point of perfectionist I’ve already envisioned 5 years of rigorous training and practice before I would be able to perform something decent.

However, this workshop completely changed my perception and unleashed the creative flow inside me which opened up some of the secrets of shibari for me.
Being done in the tantric context, the performance was a beautiful example of energy flowing first and form following it. I’ve understood that ropes perform a function I can already do, with my hands, with my body and limbs. It becomes a continuation of it, part of me. Holding space, embrace, creating a safety net to surrender and forget about everything. All the words and feelings already so familiar to me as tantrika, now took beautiful form of a play, where two people perform a dance, a dance of power and surrender.
David