Andy Buru

Andy Buru aim to create magical rooms were people can rest, heal and grow.


Story of my life (SWE)

Andy Buru
Problemlösare från födelsen och människokännare ut i fingerspetsarna.

Jag är diplomerad och certifierad medicinsk massageterapeut, autodidakt teamcoach med tio års erfarenhet av multinationella organisationer och en av Sveriges mest erfarna utbildare av den Japanska repkonsten kinbaku.

För närvarande pluggar jag teater och dramatik utanför Norrköping varför inga kurser finns planerade tillsvidare.

Uppvuxen på Södermalm i Stockholm började jag ungt min karriär från mjukvaruutvecklare till systemarkitekt och organisationsledare på telekomjätten Ericsson. Tidigt lärde jag mig att de mest framgångsrika lösningarna i teknikvärlden var de som inspirerades från naturens, människans och samhällets evolution. Därför blev förståelsen för kroppen och sinnet centrala i mitt liv. Inspirationskällorna var kost, yoga och positiv psykologi. På min resa genom den multinationella företagsvärlden har jag arbetat i en uppsjö olika länder och kulturer där Japan kom att lämna starkast intryck.

Life is change, growth is optional. Choose wisely.

Karen Kaiser Clark

Nyhemkommen från Montreal 2010 ändrade jag livsinriktning efter att ha observerat hur stress och själv/teamkänslan påverkar människor och organisationer. Fokus blev personlig utveckling. Den japanska repkonsten blev ett verktyg för att utforska makt och intimitet, och hur det påverkas i dagens hierarkisk egofixerade samhälle. För att ifrågasätta detta blev autentisk lek och fredlig beröring metoder för att släppa taget och finna nya vägar. Tillsammans med vännen Denice skapade jag konceptet We Are Play! som ett community för detta arbete. Min förvandling lyste igenom på Ericsson där jag utvecklades som teamledare och coach. Fritiden spenderades på resor för att söka kunskap och inspiration från repmästare, filosofer, shamaner, hypnotisörer, improvisatörer, dansare, entreprenörer och medmänniskor.

Sommaren 2015 fick jag möjligheten att förändra mitt liv igen. Ericsson skulle säga upp personal med generösa fallskärmar och jag tackade ja till erbjudandet. Med all min tid, lust och energi att disponera valde jag att börja studera massageterapi och anatomi hos Axelssons på heltid, och integrera den kunskapen med mina praktiker som japansk repkonst och coachande. Ur det föddes drömmen om ett lugnare liv bortom hamsterhjulet och sökandet efter ett nytt hem bortom storstadsbruset, en plats att vila, läka och växa började.. Vart resan kommer sluta är fortfarande oklart men du är välkommen att följa med på vägen.

Relax, nothing is under control.

Okänd

Namnet Andy Buru kommer från smeknamnet Andy och Buru betyder tjur på Japanska. Tjuren har genom tiderna representerat styrka och uthållighet. Inom Zenbuddismen berättas historien om de tio tjurarna och att där finna och tämja tjuren inom oss representerar vägen mot självinsikt.

Yurt by Moonlight
Ett nytt hem, en plats att vila, läka och växa.

Lean, Agile, Scrum, Toyota-modellen, self-organizing systems, continuous delivery och Neuro-linguistic programming (NLP) är begrepp som resonerar starkt i mig som coach.

Avslappning, revolving, strain-counterstrain, triggerpunktsbehandling, akupressur, fredlig beröring, anatomi, helhetssyn och traumahantering är begrepp som resonerar starkt i mig som massageterapeut.

Meditation, power/surrender, medveten polaritet, japansk tradition och estetik, biokemi, psykologi, zen, långsamhet och intimitet är begrepp som resonerar starkt i mig som kinbakuutbildare.