Skip to content

Studera med Andy

Du kan studera den japanska repkonsten kinbaku genom att delta en av de två kurserna nedan eller privatlektioner. För information om datum och priser se sidan Boka.
studera-bild2

Tredagars grundkurs

Grundkursen i konsten att binda och att bli bunden är tre dagar lång och erbjuds fredag kväll till söndag ungefär en gång per termin i större nordiska städer.

Om grundkursen

Veckovis terminskurs

Terminskursen erbjuds på två nivåer till två fasta grupper under 14 veckor. Måndagar (grund) och tisdagar (fort.) från Februari till Maj eller Augusti till November.

Om terminskursen

Grundkursen

För dig som är nyfiken på konsten att binda och att bli bunden har jag skapat denna populära tredagars grundkurs i japansk repkonst. Dagarna erbjuder en blandning av teknik/teori och upplevelser/självutforskande i meditativt mysiga miljöer i olika större nordiska städer. Mitt mål är att skapa ett lugnt och tillåtande magiskt rum för er som vill gå djupare ert repanade tillsammans. Kursen är uppdelade i två steg.

Klicka här för att boka din plats

studera-bild1

Steg 1

I steg 1 är det fokus på att upptäcka vad just du gillar med rep – är det att binda eller att bli bunden, och med vilken känslan och intention? Och att ge dig en grundtrygghet i att ha en repmöte som du sedan kan ta med dig hem. Vi värmer upp och börjar med att gå igenom ett grundläggande säkerhetstänk, teknik och en handfull praktiska bindningar. Sedan lägger vi fokus på många små möten med olika personer vilket förkroppsligar kunskapen och ger oss chansen att känna in då varje människa och möte är unikt – det låter oss uppleva njutningen och lekfullheten i den japanska repkonsten kinbaku.

Eftersom steg 1 bygger på många små möten med olika personer går det utmärkt att komma ensam, men det går lika bra att komma med en vän eller partner. All teknik vi lär oss under dagen går även öva på sig själv ensam hemma framför brasan. Första dagen avslutas med ett gemensamt rep-häng där du under ett par timmar kan binda eller prata med dina nya vänner, läsa böcker om kinbaku, köpa rep, ställa frågor till Andy eller bara vila i ett väldigt skönt rum.

Steg 2

I steg 2 arbetar du tillsammans med en partner som du vill gå djupare med. Vilken relation du har till din partner spelar ingen roll. Det finns möjlighet att byta roll mellan bindare och bunden mellan övningarna, och även ibland i mitten av övningen, men det går lika bra att behålla samma roller kursen igenom.

Innehåll i steg 2

Med repen som språk

Att binda och att bli bunden är att ordlöst kommunicera, att skapa en dialog där kroppar och sinnen möts. Repen är språket och under de här timmarna lär du dig att kommunicera tydligare. Du får flera ord och uttryck som hjälper att skapa den magiska plats ni båda söker. Rent praktiskt som bindare får du ett par nya knutar och mönster men framförallt lär du dig att styra påverkan i dina rep genom medvetna strategier och en godispåse av tips och tricks. Som bunden lär du dig att svara an på impulser för att antingen förstärka eller ändra vägen i ett möte.

Biokemiska kroppen och meditativ smärta

Att binda och att bli bunden påverkar kroppen rent biokemiskt genom signalsubstanser i kroppen och hjärnan, vilket alltid har ett starkt inflytande på vår upplevelse och också på varför vi vill binda och bli bundna. Genom att bli medveten om hur du och din partner fungerar rent biokemiskt kan ni sedan anpassa ert repande. Praktiskt kommer du lära dig om oxytocin, endorfin, dopamin, adrenalin och serotonin. Vi gör även en djupdykning som tittar på exakt vad masochism är och du får chansen att uppleva hur smärta och sensuella sensationer smälter samman i ett meditativt lugn.

Att släppa taget

Att binda och framförallt att bli bunden hjälper oss att släppa taget om vardagsstressen och egots kontrollbehov genom att du medvetet hänger dig till en annan person. Vi kommer utforska varför surrender attraherar oss ur ett psykologiskt perspektiv, både på det personliga och det sociala planet. I praktiken får du lära dig hur man använder rep för att skapa en magisk plats där känslor kan flöda och i en medveten maktförskjutning. Den japanska repkonsten har en tradition av så kallade osynliga tekniker som hjälper den bundna att gå djupt in i sig själv med bindaren som vägledare – dessa kommer du få ta del av.

Mellan improvisation och tradition
Att binda är ett hantverk och japansk repkonst lever liksom många andra japansk praktiker (t.ex. bonsai, kalligrafi och budo) mellan improvisation och tradition. Det finns traditionella former och förhållningssätt som rituellt återkommer för att tillåta improvisation. Formerna är ofta abstrakta och hämtade från naturen. Vi kommer gå igenom en handfull populära former och se hur var och en inspireras att uttrycka dessa i sitt repande. Sedan reflektera över olika förhållningssätt ur ett mera västerländskt perspektiv på en praktisk, kulturell och personlig nivå. Och se hur de påverkar mötet mellan den som binder och den som blir bunden.

Schema

cherryDag 1

Kväll – Steg 1

Dag 2

Förmiddag – Med repen som språk

Eftermiddag – Mellan improvisation och tradition

Kväll – Fritt rephäng för utlevnad, inspiration eller övning

Dag 3

Morgon – Gemensam frukost och samtal

Förmiddag – Biokemiska kroppen och meditativ smärta

Eftermiddag – Att släppa taget

Ord från tidigare deltagare

Andy är en grym workshopledare. Han förmår att skapa en trygg grupp och samtidigt skapa utmanande situationer. jag har lärt mig massor om rep och att binda och bli bunden. Steg två är verkligen en fördjupning, framför allt i känsla, men också i tekniker.
Göran

Upplägget var verkligen intressant eftersom många deltagare som aldrig bundit eller hållit ett rep i handen fick lära sig allt de behöver för att binda den klassiska överkroppsbindningen takate kote UTAN att de visste om det. Det var häftigt att få observera människor knyta med passion, känsla och problemfri intensitet när jag vet att bindningen som utförs i stunden tog mig månader att lära sig. Jag har deltagit under en del andra nybörjarkurser men ditt upplägg utan direktfokus på teknik och mönster har varit den som gjort mig både säkrare och tryggare i min rephantering.
Nira

Tack för en himla givande, inspirerande och avslappnad workshop.
Ida

Tack Andy och Denice för fint hållet space. Fint få närma sig repen och utforska inre och yttre rörelser. Tack Alla.
Charlotte

Tack för en spännande, mysig och inspirerande workshop. Tack igen för att ni skapade en så trygg, tillåtande och lekfull plats! Där vill jag alltid vara!!
Pernilla

Tack alla att jag fick dela den dagen med er. En intensiv upplevelse – men efter en natts vila känner jag mig lugn och tillfreds. Aldrig trodde jag att rep kunde ha en så förlösande effekt på så mycket.
Maria

What a great workshop. I had no idea what to expect, but you have opened up the world of rope-play for me in ways I never imagined. Very much looking forward to the next workshop. Thank you, Andy, Denice, and everyone who helped create such a great space.
Nic

Tack underbara Denice och Andy för att ni gav så mycket av er själva. Det grundar den varma atmosfär som blir i rummet. Och det gav den intressanta och kreativa eftermiddagen ett starkt eftertryck och gav en djupare insikt i hur repen kan skapa så många olika stämningar.”
Ingela

Tack för en fantastisk eftermiddag! Jag och en av de andra gruppdeltagarna försökte analysera upplevelsen efteråt men det blev mest att vi satt som två fånar och flinade ikapp.”
Jocke

Jag kände mig helt lugn och trygg under hela workshopen. Det är inte alltid så för mig, det här lätt hänt i den här sexualitets- och självutvecklingssvängen att det är heteronormativt och då känner jag mig ofta som ett ufo. Men det var inte alls så här, även om alla som outade någon sexuell preferens (6 av 8) gjorde det åt heterohållet. Det var väldigt bra gjort att hålla den nivån! Jag njöt förutom av själva workshopens innehåll också av att ledarna var så enkla och opretentiösa. Det kändes inte som att det fanns några prestationskrav eller någon status att klättra efter, det hjälpte mig att lugnt sjunka in i varande och upplevelse. Själva innehållet var inspirerande och gjorde mig väldigt glad. Jag har länge undrat varför jag både lockas och avskräcks av BDSMF, och i söndags förstod jag att det är för att jag har saknat närvaron och det mänskliga mötet i de små möten jag haft med BDSM-kulturen. Nu känner jag att det går att kombinera något jag är oinsatt men nyfiken på, med något jag värderar högt och alltid har längtat efter i min sexualitet. Tack för att ni visat dörren till den nya dimensionen i mitt liv.Alice

Terminskursen

För fjärde året i rad så hålls Sveriges mest kompletta utbildning i den japanska repkonsten kinbaku! Ta chansen att lyfta ditt bindande till en ny nivå och knyta nya vänskapsband inom vårt community i en liten, trygg och intim grupp. Genom veckovis träning under fjorton veckor med hemuppgifter att fördjupa sig i mellan gångerna så utvecklar var och en sin förmåga att uttrycka sig med repen – välkommen!

Andy Buru offers structured and balanced practice covering technique and concepts in themes as varied as physiology and creating mindspace. You can’t find this anywhere else in this country, get it now!
Neeka, HT2014

Upplägg

DSC0421_01Gruppen kommer bestå av max åtta deltagare och vara den samma under hela terminen. Gruppmedlemmarna turas om att byta roll (bindare och bunden) och partner med de andra i gruppen. Det betyder att gruppen utgörs av fyra temporära par varje lektion med varsin suspensionpunkt. Kön och sexuell läggning tas ej hänsyn till under terminskursen eftersom det är mycket lärorikt att kunna binda på alla typer av kroppar och lära sig att möta alla typer av människor.

Terminskursen fokuserar på att lära ut all teknik på en säkerhets- och funktionell nivå som går att använda för upphängningar. Anledningen till detta är att upphängningar är ett mål för många deltagare och de fungerar som en utmärkt kvalitetskontroll av bindningar. Tidigare terminer har myntat uttrycket “Will it suspend?“. Detta ställer krav på att alla deltagare har en fungerade och välmående kropp. Hur en sådan ser ut är mindre lätt att avgöra. Tidigare år har kursen haft deltagare som är tyngre (runt 100kg) kampsportare, till äldre och masochistiska gentlemän och självklart unga akrobatiska stjärnor – om du känner dig osäker på dig själv och din kropp, skicka ett mejl till andy@andyburu.se. I de flesta fall går det bättre än du tror!

Tre grundläggande principer för att skapa trygghet är.

 • No fucking charity där varje gruppmedlem tar ansvar för att sätta och kommunicera sina gränser.
 • Check-in där varje lektion börjar med att alla i gruppen får berätta hur dagsformen är, både fysiskt och emotionellt.
 • Retrospectives där gruppen samlas ungefär en gång i månaden för att samla in och rösta fram förbättringsförslag.

En stor anledning varför Andy erbjuder terminskurserna är för att bygga kunskapen och stärka banden inom Sveriges olika repcommunityn. Därför förväntas att du sprider kunskapen och inspirationen vidare i dina communityn, oavsett om det är queera diskussionsgrupper, tantriska middagar, kreativa konstverkstäder eller Darkside.

Det kan även vara bra att veta att terminskursen fokuserar mer på hur man binder än hur man blir bunden, och även mer på hur och varför man dominerar än hur och varför man underkastar sig. Det beror helt enkelt på att detta är Andys primära kunskapsområde, och det skulle vara förmätet att fokusera på den bundne och underkastande rollen när vårt community består av andra med mycket mera erfarenhet av detta.

Schema

Varje lektion har ungefär samma struktur. Först så landar vi och checkar in i gruppen, vilket följs av en uppvärmning som ofta är hämtad utanför repens värld, t.ex. från tantra, massage, improvisation och annat som inspirerar Andy. Därefter delas lektionstiden mellan övning av tekniker och praktik kring dominans, intimitet och kommunikation. Andy demonstrerar omväxlande på deltagarna och går under övningarna runt och ger personlig feedback och coachning. Lektionen avslutas med en kortare reflektion från varje deltagare och en hemläxa till nästa vecka. Veckans innehåll publiceras efteråt i en hemlig Facebook grupp med endast terminens deltagare. Notera att schemat endast är preliminärt och kommer anpassas efter gruppernas behov.

Grundnivå – Måndagar

DSC0383Introduktion

 • Vecka 1 – De perfekta grunderna

Modul 1: Överkroppsbindning

 • Vecka 2 – Anatomi i fokus
 • Vecka 3 – Flöde i fokus
 • Vecka 4 – Semisuspension

Modul 2: Underkroppsbindning

 • Vecka 5 – Kinoko höftharness
 • Vecka 6 – Futomomo
 • Vecka 7 – Osada Ryu yoko tsuri

Modul 3: Känslor

 • Vecka 8 – Newaza och att hålla space
 • Vecka 9 – Semenawa och att ta för sig
 • Vecka 10 – Bindare och betraktare

Modul 4: Arv

 • Vecka 11 – Nawashi Kanna och estetiken
 • Vecka 12 – Felix Ruckert och improvisationen
 • Vecka 13 – Yukimura och dominansen

Avslut

 • Vecka 14 – Gemensam avslutningsfest!

Fortsättningsnivå – Tisdagar

cherryModul 1: Fyra förhållningssätt del 1

 • Vecka 1 – Luft – smidigt och effektivt
 • Vecka 2 – Jord – långsamt och meditativt

Modul 2: Anatomi och improvisation

 • Vecka 3 – Överkroppen
 • Vecka 4 – Underkroppen

Modul 3: 360 suspension

 • Vecka 5 – Running man till gyaku ebi
 • Vecka 6 – Gyaku ebi till fotledssuspension
 • Vecka 7 – Fotledssuspension till brygga

Modul 4: Fyra förhållningssätt del 2

 • Vecka 8 – Eld – våldsamt och passionerat
 • Vecka 9 – Vatten – tålmodigt och oemotståndligt

Modul 5: Less is more

 • Vecka 10 – Old school upphängningar
 • Vecka 11 – Att binda utan rep

Modul 6: Åskådaren

 • Vecka 12 – Show – inövat för publiken
 • Vecka 13 – Performance – samskapat med publiken

Avslut

 • Vecka 14 – Gemensam avslutningsfest! (måndag)

Ord från tidigare deltagare

Att gå en repkurs under hösten har varit bra för att binda oftare och mer regelbundet. Andreas har varit bra på att erbjuda samma övning i flera olika svårighetsgrader så att alla kunnat delta och lära sig något oavsett kunskapsnivå. Jag har uppskattat gruppformatet och den tillit som byggts inom gruppen.
Branwen

Var alltid glad när jag gick från din kurs. Stämningen som fick mig att lyfta. Men jag kände mig så kass innan eftersom jag inte hade tränat på hemläxan. Har höga krav på mig och vill vara bäst men jag mår bäst när jag är omsluten av repen. Du är en fantastisk repkonstnär och mycket mycket kunnig och tolerant som kursledare. Älskade att bli bunden av dig och Branwen. Kommer sannolikt aldrig bli bunden mer på detta sätt men ska njuta av minnena.
Cerise

Jag har haft stor glädje av kursen som har gett mig en djupare känsla i att använda repen på i mina relationer. Känner mig mycket säkrare och har mycket mer uttryck i bindandet än tidigare och det är mer lust och fantasi med i leken. Har haft stort utbyte av mina kurskamrater och kommer för alltid att minnas kursen och stämningen oss emellan med värme. Nu känns det verkligen ännu mer att repen för alltid är en del av min erotiska lust.
Hängtyr

En väldigt rolig och lärorik kurs. Jag upplever att jag har utvecklats otroligt mycket i mitt eget knytande under dessa veckor, från att endast ha haft väldigt grundläggande kunskaper innan kursstart till att kunna utföra suspensions i slutet av kursen. Väldigt bra upplägg med en mindre grupp under en längre period för att komma igång med rep och skapa bra grunder att bygga vidare på.
Juxtaposition

Därmed var höstens repkurs över. Jag har lärt känna flera trevliga och intressanta människor och fått många lärdomar och erfarenheter att ta med mig. Det kommer att kännas ovant med torsdagar utan rep framöver men å andra sidan måste jag lämna boet om jag ska lära mig flyga på egen hand. Hur jag går vidare med mitt repintresse härifrån blir en fråga för framtiden.
Kinbaku73

Tack för initiativet. Du är en underbar person att förhålla sig till, du har såväl struktur och framåtvilja samtidigt som du ger utrymme för trevlig rep-socialisering och värme. En bra balans tycker jag. Tekniskt så upplever jag dig som såväl skicklig som en bra förebild. Du har ett förhållningssätt som tilltalar mitt eget. Härligt med återkommande träffar under hela hösten. Fint också att det är samma personer som lär känna varandra. Jag upplever även att det känns bra att det är olika nivåer på deltagarna, då blir det mera inkluderande. Fast jag förstår ju att vissa eventuellt vill ha mera fokus på än mera avancerad bindning – men även det avancerade skulle kunna del-göras som nybörjare.
Philox

THANK YOU. This course has meant more for my skills and understanding of shibari/kinbaku than anything else. We had a wonderful group, Andy was a great teacher and the exercises were rewarding both for me as an advanced practitioner and for the less experienced. Our meetings have many times tended to be the highlight of the week for me and I will retain many memories for the rest of my life. Some of them exciting moments and some of them practices that are now encoded in my body and in my way of being. I feel grateful for getting this opportunity and it has given me a foundation to seriously start developing my own style.Erif

Andy Buru offers structured and balanced practice covering technique and concepts in themes as varied as physiology and creating mindspace. You can’t find this anywhere else in this country, get it now!
Neeka

I found so many new sides of rope from this course. And equally many sides of myself and others.
Fittglitter

This fantastic course has given me the confidence to practice tying different bodies without the pressure of needing to be perfect. I feel I have more freedom to follow my instincts and improvise. It has given me strong fundamentals as well as a deeper understanding of the biochemical and emotional/psychological elements at play when employing different dynamics. I would love to do this course again myself to take things even deeper, and highly recommend it to others.
Dr. House

Jag hade bundit en del före kursen men alltid fastnat i samma begränsningar. Under kursens gång jag har inte bara tagit mig över mina gamla hinder utan också funnit både en teknisk självsäkerhet och börjat nosa på något av en egen stil och smak. Jag känner mig mer inspirerad än någonsin att fortsätta utforska repandet med alla nya möjligheter jag hittat med hjälp av Andy.
Sara

Gå kursen.
FrivolousBaron

En fantastiskt bra kurs att gå. Hyfsat nybörjare som mer erfaren, vill du så kan du 😉 Andy anpassar efter dig.
SC75

Andy är tydlig, bjuder på dig själv, skapar trygghet, kunnig både kring kropp och rep, pedagogisk, trevlig, kreativ, personlig. Engagerad och genuin.
Mr. Marcel

Vi har fått lära oss väldigt mycket. Andy är en bra lärare med mycket kunskap som han gärna delar med sig av. Det var trevliga personer i gruppen och det är skoj att ha lärt känna dem.
AlphaSharp

Mycket bra kurs som både täcker grunderna i konsten att binda men även avancerade tekniker som inkluderar upphängningar såväl som dominans på golvet.
Master_FTT

Vanliga frågor

Varför gå en terminskurs?

_MG_7731800

Priset för en tredagars workshop, en dag privatlektioner och en terminsworkshop är ungefär det samma. Det finns en rad anledningar varför en terminskurs är ett bättre format än workshop och privatlektioner.

På en tredagars workshop är det ofta åtta till tolv par som deltar och undervisningen ungefär sex timmar om dagen. Det betyder att varje deltagare får ungefär 1-1.5 timmars uppmärksamhet av läraren. Dessutom kommer all information på en gång under tre dagar istället för utspritt i lagom stora bitar. Under en terminskurs får varje deltagare ungefär totalt 5.5 timmars uppmärksamhet kontinuerligt. Under fyra månader byggs gruppen stark och trygg när deltagarna växer tillsammans. En workshop är fantastisk som ett socialt event och för att få ta del av legenderna inom japansk repkonst men vill du maximera din utveckling så ger en terminskurs mycket mera värde.

Privatlektioner ger ungefär lika många timmars uppmärksamhet per krona som en terminskurs, men igen kommer all information på en och samma gång. Du som elev måste topprestera just precis då och efteråt har du ingen att dela med. En terminsworkshop ger den gyllene medelvägen där du får både mycket uppmärksamhet per krona och en grupp att göra resan tillsammans med. Peer-to-peer lärande mellan veckoträffarna för att finslipa och fördjupa kunskaperna från en terminskurs är ett mycket bra komplement.

Vilka förkunskaper krävs innan terminskursen?

På grundnivå börjar kursen från början (med single column tie) men det tekniska innehållet under de fyra första veckorna är ganska tungt (tre reps överkroppsbindning, höftharnesk, dubbelvikta benbindningar och hantering av upphängningsrep). Tekniken är sedan återkommande genom hela terminen så det finns gott om tid att öva och det är helt okej om man inte förstår allt första gången.

Förkunskapen burkar variera mellan de olika deltagarna eftersom alla har olika bakgrund. En del har blivit bundna väldigt mycket och vill lära sig binda vilket ger en stor bas att stå på. Andra är helt nya och några är redan jätte duktiga men ser terminskursen som ett sätt att fördjupa sina kunskaper. På samma sätt är ambitionen olika för olika deltagare vilket kursen är gjort för att tillgodose genom detaljnivån på återkoppling och olika varianter på övningar.

Hur ofta behöver jag träna under terminskursen?

Erfarenheten från tidigare terminer är att de deltagare som hinner gå igenom övningar, bindningar och anteckningar från varje lektion utvecklas mera. Varför det är helt klart värt tiden att spendera runt två timmar i veckan på att träna. Tidigare grupper har planerat in det tillsammans så det kan ses antingen hemma hos någon deltagare eller i någon av Stockholms replokaler. Det erbjuds även en Facebook grupp med alla tidigare deltagare där du kan hitta nya vänner att träna tillsammans med.

Det finns även deltagare som inte har tränat alls mellan gångerna och varit jätte nöjda. I slutändan beror det på varje deltagares lärokurva, ambitioner och förkunskaper.

Pris och praktiskt

Nedan hittar du information om pris och praktiska detaljer som är bra för dig som potentiell deltagare att veta. Har du frågor skicka gärna ett mejl till andy@andyburu.se.

 • Terminskursen hålls hemma hos Andy vid Skanstull.
 • 19:00 och 22:00 med en timmas fritt förhäng.
 • Anmälan till vårterminen börjar i December, och höstterminen i Maj.
 • Grundnivån är på måndagar, och fortsättningsnivån på tisdagar.
 • Terminskursen betalas i förväg för att säkra din plats. Kontakta Andy för avbetalning.
 • Deltagarna behöver åtta stycken rep (5-6mm tjocka och 6-8m långa i jute eller hampa), fyra stycken karbinhakar och en klättringstrapp för att fästa i suspensionpunkten.
 • Andy kommer sätta samman grupperna för att ge en så bra terminskurs som möjligt. Som deltagare kommer du kontinuerligt bli uppdaterad.
 • Priset är 2500-3500 kr beroende på din inkomst och tillgång till pengar.
 • Företag kan faktureras men då tillkommer en fakturaavgift på 30%.